Има една игра,казва се "Туистър"... и се опитвам да я намеря да си я купя и не мога, и не мога!Чудех се ако някой я е виждал да се продава някъде в София да ми каже,моля! Прилагам и снимка и описание за да се знае за какво иде реч.Играта е супер забавна за сбирки у дома Благодаря Ви предватиелно,ако ми намерите инфо!
Най-просто казано, играта представлява подредени в редици цветни кръгове на пода - червени, след това сини, жълти и зелени. Понякога следва повторение по същия ред - като се получават общо 8 редички цветни кръгове.
Другото, което е необходимо е нещо което се върти - като рулетка, пумпал или нещо подобно. Най-често се начертава кръг на плоска повърхност, а в средата му се поставя стрелката (или каквото се използва за въртящ се показалец). Кръгът се разделя на четири части, като всяка от тях получава име - "десен крак", "ляв крак", "дясна ръка" и "лява ръка". Всяка четвърт на кръга се разделя на по още 4 равни части (общо стават 16), като всяка от тези четвъртинки се надписва - червено, синьо, жълто и зелено. Така получаваме комбинация от цветове за всеки крак и ръка.
Двама или повече играча застават между кръговете, а друг играч върти показалеца. Когато спре да се върти, показалецът показва цвят и крайник, който трябва да застане на него. Първият играч поставя съответния крак или ръка на кръгче със съответния цвят. Процедурата се повтаря за втория играч и т.н. (Забележка : В оригиналните правила е посочено, че инструкциите се изпълняват от всички играчи едновременно. Тази особеност е въпрос на договорка на играчите).
Основното правило е, че щом веднъж кракът или ръката застане на определено място, не може да се мести докато не се получи друга "инструкция" от показалеца. Печели този, който успее да запази баланса си най-дълго, без значение колко усукан може да се окаже в един момент.
don't click this link...
- Би ли ми казал кой път да хвана оттук? - попита Алиса.
- Зависи накъде отиваш - отвърна Котаракът.
- Все едно накъде...- каза малкото момиче.
- Тогава е все едно кой път ще вземеш - рече Котаракът.
don't click this link...
- Би ли ми казал кой път да хвана оттук? - попита Алиса.
- Зависи накъде отиваш - отвърна Котаракът.
- Все едно накъде...- каза малкото момиче.
- Тогава е все едно кой път ще вземеш - рече Котаракът.