BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Лош ли е човекът, който казва истината?
dii
Често, когато казваш истината, не ти вярват. Страхуваме се да погледнем истината в очите и дори не проумяваме, че тя може и да е по-хубава от мислите ни. Не е ли по-добре, и в личните и в служебни взаимоотношения, човек да си казава, каквото мисли? Зашо хората смятат, че като не говорят за проблемите си, те сами ще изчезнат? Всеки избира дали и колко да бъде искрен. Въпрос на смелост и темперамент. Наистина, когато казваш истината е малко по-трудно да бъдеш приет, защото обществото ни се състои от хора, които си имат своите собствени страхове. Кои са тези страхове?

melody
ИСТИНАТА за мен стои на едно от първите места в този живот!Каквото и да ми коства това.Предпочитам да остана вярна на себе си,на това,което мисля и чувствам.Чистотата във взаимоотношенията за мен е много важна.
Хората доста често ги е страх да признаят истината,защото може да се окажат по-различни от масата,която е възможно да ги отхвърли и да се озоват сами и неразбрани.Страх да не се изложат,страх да не ги приемат,страх да ги отхвърлят,страх да не ги разберат.Страх от това какво ще кажат другите.
В никакъв случай не мисля,че човек,който казва истината е лош,напротив.За да признаеш нещо пред себе си и пред другите се изисква смелост.
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

rumbarumbero
Ех, колко сте правииии. Аман от маскиAngry

melody
rumbarumbero,какво искаш да кажеш?
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

karfi4ka
На предишната ми работа имах много разногласия с прекия шеф и постоянни спорове по важни въпроси. Накрая така ме стегна шапката, че си казах всичко, което мисля и че напускам. Те пък ме повишиха и ми увеличиха заплатата :goo:

По въпроса с истината и лошите хора - какво значи лош човек?

http://www.lex.bg/members/karfi4ka
herairness
Аз доколкото съм забелязала,казването на истината обикновено има лоши последици-понякога за мен,понякога за този, на когото я казвам-зависи какво е казано.Обаче държа да казвам,каквото мисля,защото лицемерието е едно от най-отвратителните неща на света.предпочитам да си понеса последствията,ама да ми е чиста съвестта.
if u love something,let it go,if it comes back it was yours,if it doesn't...well...you never know...

http://translations-b.com
melody
dii писа:
Често, когато казваш истината, не ти вярват.

Защо мислиш така?Може да не ти вярват,ако ти е патент да лъжеш често.И да се получи като приказката за лъжливото овчарче:то един път решило да каже истината и имало нужда от помощ,но никой не му повярвал....

Не визирам конкретно теб,разбира сеSmile,говоря по принцип.
Редактирана от melody на 17.01.2007 в 21:09

tanyatasheva
melody, понякога лъжата изглежда красива, правдоподобна, хората сякаш искат да ги лъжат, а истината - толкова невероятна, че който говори истината го мислят за луд. Но не се отчайвайтеGrin
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

pimiento
Често истината е по-сурова, по-остра или неприятна и поради това, хората на които я казваш, не искат или не могат да я приемат. И за да притъпят "удъра", почват да търсят "под вола теле" т.е. евентуални твой лични причини или интереси, поради които си им казал подобно нещо...Почват да се самозаблуждаваъ, че това не е истина, защото...А ти си злобен, завистлив, ревнив или еди какъв си...Та с две думи, човек се принуждава да внимава на кого и кога казва истината Frown Т.е. много често от чувство за самосъхранение или умора, или не заинтересованост да решаваш проблемите на другите и т.н., човек премълчава, заобикаля, индиректно намеква за истината. Но нито избора да кажеш, нито този да не кажеш истината те прави лош. Лош те правят лицемерието и постоянните лъжи.:re: Така мисля аз, де Cool

P.S: Забравих да напиша още нещо важно... Трябва да се прецени и дали има някаква полза за този, на когото "откриваш" истината, да я знае, дали ще доведе до нещо положително. Ако не, просто няма никакъв смисъл Smile
Редактирана от pimiento на 18.01.2007 в 10:15

karfi4ka
pimiento писа:
...Та с две думи, човек се принуждава да внимава на кого и кога казва истината Frown

Абсолютно съгласна! :vic:

Bai_Pesho
Лош ли е човекът, който казва истината - лош е. И то много.,

Защо ли? Защото истината боли и почти всеки от нас предпочита да си я спести или да му я спестят. Народна черта според мен.
Редактирана от Bai_Pesho на 18.01.2007 в 10:05

karfi4ka
Е, бай Пешо, не обобщавай така категорично. Понякога наистина много боли да узнаеш истината. Но и понякога носи голямо облекчение и спокойствие на духа.
Не знам, на мен ми се струва много по-здравословно човек да е на чисто със себе си и да не живее със заблуди. Поне в личен план. Айде то за бизнес отношенията вече е нещо друго. Там всичко е игра.

melody
karfi4ka писа:
pimiento писа:
...Та с две думи, човек се принуждава да внимава на кого и кога казва истината Frown

Абсолютно съгласна! :vic:

И аз съм съгласна с вас!То това да кажеш истината е деликатна работа.И пак зависи.Ако е заради приятел или човек на когото държиш много може и да премълчиш истината....Да не го предадеш...Поне в дадения момент...
Редактирана от melody на 20.01.2007 в 20:49

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.06 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,018,709 уникални посещения